10 από τα πιο υγιεινά βότανα και μπαχαρικά και τα οφέλη για την υγεία τους

10 από τα πιο υγιεινά βότανα και μπαχαρικά και τα οφέλη για την υγεία τους

Υπάρχουν διάφορα βότανα και μπαχαρικά με πολλαπλά πιθανά οφέλη για την υγεία, όπως εκείνα με αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, γνωστικούς ενισχυτές και μερικά που μπορεί ακόμη και Βοηθήστε στην καταπολέμηση του καρκίνου, για να αναφέρουμε μόνο λίγα. Μερικά από αυτά τα βότανα και τα μπαχαρικά περιλαμβάνουν κουρκούμη, μέντα, τζίντζερ και πολλά άλλα.

πολύ πριν από τη σύγχρονη ιατρική, οι αρχαίοι Έλληνες χρησιμοποίησαν μια ποικιλία από μπαχαρικά και βότανα για τις θεραπευτικές τους ιδιότητες. Ο Ιπποκράτης (460-377 π.Χ.) χρησιμοποίησε σαφράν, κανέλα, θυμάρι, κόλιανδρο και άλλα φυτά ως θεραπείες, πολλές από τις οποίες οι άνθρωποι εξακολουθούν να χρησιμοποιούν σήμερα ως ολιστικές θεραπείες για πυρετούς, πόνους και πόνους και άλλες ασθένειες. Τα αποδεικτικά στοιχεία ότι θεραπεύουν άμεσα σοβαρές ασθένειες, η έρευνα δείχνει όλο και περισσότερο ότι πολλά βότανα και μπαχαρικά διαθέτουν ιδιότητες που μπορεί να βοηθήσουν στην άμβλυνση ορισμένων συμπτωμάτων. Αυτό το άρθρο θα διερευνήσει τα οφέλη για την υγεία από 10 βότανα και μπαχαρικά, συμπεριλαμβανομένου του προαναφερθέντος κουρκούμη, της μέντας, του τζίντζερ και άλλων.

κουρκούμη

Το κουρκούμη, που μερικές φορές ονομάζεται κουρκουμίνη, είναι ένα από τα πιο δημοφιλή μπαχαρικά που χρησιμοποιούνται σήμερα για το μαγείρεμα και τα οφέλη για την υγεία. Οι εργαστηριακές μελέτες έχουν δείξει ότι το κουρκούμη έχει κάποια αντιφλεγμονώδη, αντιοξειδωτικά, αντιβακτηριακά, αντιιικά και αντιπαρασιτικά οφέλη. Από όλα αυτά, η έρευνα δείχνει ότι το κουρκούμη είναι πιο αποτελεσματικό για τις αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές ιδιότητές του. Ως αλυσίδα αντιοξειδωτικό και αντιφλεγμονώδες μπαχαρικό, το κουρκούμη βελτιώνει το οξειδωτικό στρες με την ικανότητά του να σκουπίζει τοξικές ελεύθερες ρίζες στο σώμα. Οι ελεύθερες ρίζες είναι μόρια που καταστρέφουν τους ιστούς με ανομοιογενές αριθμό ηλεκτρονίων που μπορούν να είναι καταλύτες για χρόνιες παθήσεις, όπως καρδιαγγειακές παθήσεις και καρκίνος.

Με το υψηλό αντιοξειδωτικό περιεχόμενο του, το κουρκούμη μπορεί να λειτουργήσει για να μειώσει τον κίνδυνο σχηματισμού των ελεύθερων ριζών και να μειώσει τις επιδράσεις του στρες στο σώμα.

Μάθετε περισσότερα σχετικά με τα οφέλη για την υγεία του κουρκούμη εδώ.

Τζίντζερ

Οι άνθρωποι χρησιμοποιούν τζίντζερ για χιλιάδες χρόνια ως θεραπεία για ναυτία και γαστρεντερικά ζητήματα. Σήμερα, οι άνθρωποι χρησιμοποιούν κυρίως τη ρίζα τζίντζερ ως μπαχαρικό ή ως συμπλήρωμα για τη θεραπεία των πεπτικών προβλημάτων. Σχετικά με το κουρκούμη, το τζίντζερ περιέχει επίσης αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και ένα πολύ υψηλό επίπεδο συνολικών αντιοξειδωτικών. Μόνο τα ρόδια και ορισμένοι τύποι μούρων περιέχουν περισσότερα. Ως παράγοντας αντινικότητας, αρκετές ελεγχόμενες μελέτες έχουν αποδείξει ότι το τζίντζερ είναι αποτελεσματικό ως αντιεμετικό. Οι άνθρωποι μπορούν να το χρησιμοποιήσουν για ναυτία, ασθένεια κίνησης και πρωινή ασθένεια.

Ορισμένες μελέτες έχουν δείξει ότι το τζίντζερ μπορεί να έχει αντικαρκινικές επιδράσεις. Αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στα υψηλά επίπεδα αντιοξειδωτικών του τζίντζερ. Μπορεί επίσης να επιβραδύνει τα κύτταρα που αναπαράγονται, προκαλούν τα κύτταρα να σταματήσουν να διαιρούνται και να σταματήσουν ορισμένες πρωτεΐνες ενεργοποιητή και οδούς σηματοδότησης που συμβάλλουν στον καρκίνο. Τούτου λεχθέντος, οι περισσότερες από αυτές τις μελέτες έλαβαν χώρα σε ένα εργαστήριο και πρέπει να πραγματοποιηθούν περισσότερες ανθρώπινες κλινικές δοκιμές.

Μάθετε περισσότερα για τα οφέλη για την υγεία του τζίντζερ εδώ.

Cumin

Το κύμινο είναι ένα δημοφιλές μπαχαρικό μαγειρέματος που χρησιμοποιείται για τα αρωματικά του αποτελέσματα. Μελέτες δείχνουν ότι είναι επίσης επωφελές για την απώλεια βάρους, τη χοληστερόλη, τη διαχείριση του στρες και πολλά άλλα. Έχει επίσης υψηλό αντιοξειδωτικό δυναμικό. Η έρευνα δείχνει επίσης ότι το κύμινο είναι αντιδιαβητικό. Μια ομάδα 80 ατόμων έλαβε μια σύνθεση Ayurvedic που περιείχε κύμινο για περίοδο 24 εβδομάδων και το μεταγευματικό σάκχαρο του αίματος μειώθηκε σημαντικά.

Μάθετε περισσότερα σχετικά με τα οφέλη για την υγεία του κύμινου εδώ.

PEPPERMINT

Ένα εξαιρετικά δημοφιλές βότανο που χρησιμοποιείται συνήθως ως αρωματικός παράγοντας, η μέντα είναι εγγενής στην Ευρώπη και την Ασία. Σε αυτές τις περιοχές, οι άνθρωποι το χρησιμοποίησαν πριν από την έλευση της σύγχρονης ιατρικής για τα αποτελέσματα ψύξης, τις αντιβακτηριακές ιδιότητες και για να βελτιώσουν την πεπτική υγεία.

Η έρευνα δείχνει ότι ως ολιστική θεραπεία, η μέντα είναι επίσης αποτελεσματική στη βελτίωση της καρδιαγγειακής (καρδιάς) και της πνευμονικής (πνευμονικής) υγείας ενεργώντας ως βρογχοδιασταλτικό. Τα βρογχοδιασταλτικά εργάζονται με τη διεύρυνση των περασμάτων αέρα (βρογχιόλια) στους πνεύμονες. Με την εισπνοή της μυρωδιάς της μέντας, ένα άτομο θα αυξήσει επίσης τη ρινική αεροπορική του δύναμη, με τη σειρά του να παρέχει περισσότερους αέρα στους πνεύμονες.

Επιπλέον, μερικές μελέτες δείχνουν επίσης ότι η μέντα είναι ένα αποτελεσματικό μυϊκό χαλαρωτικό χάρη στην ένωση ψύξης μενθόλη, γι ‘αυτό και η μενθόλη είναι συχνά ένα δραστικό συστατικό σε αλοιφές και κρέμες που στοχεύουν στον πόνο των μυών.

Μάθετε περισσότερα σχετικά με τα οφέλη για την υγεία του μέντα εδώ.

echinacea

που προέρχεται από το φυτό Coneflower, το Echinacea είναι ένα συμπλήρωμα που είναι γνωστό για τη στόχευση του ανοσοποιητικού συστήματος και βοηθώντας στην πρόληψη κρυολογημάτων. Ενώ η έρευνα δεν έχει ακόμη αποδείξει ότι το βότανο μπορεί να καταπολεμήσει τους ιούς, πολλοί χρησιμοποιούν το echinacea για να υποστηρίξουν τη θεραπεία συνθηκών όπως:

 • Οι λοιμώξεις του αυτιού
 • μολύνσεις ζύμης

Η πλειοψηφία των μελετών δείχνει διαφορετικά ή είναι ασαφή στην καλύτερη περίπτωση. Μπορεί να υπάρχει χαλαρή συσχέτιση μεταξύ της λήψης echinacea και της ενίσχυσης του ανοσοποιητικού συστήματος, αλλά πολλά από τα στοιχεία για την αποτελεσματικότητα του βοτάνου είναι ανέκδοτα.

Μάθετε περισσότερα σχετικά με τα οφέλη για την υγεία της Echinacea εδώ.

Κανέλα

Οι αρχαίοι πολιτισμοί έχουν χρησιμοποιήσει κανέλα από τα 2.800 π.Χ. για χρίσμα, βύθιση και θεραπεία ασθενειών. Αν και δεν χρησιμοποιείται τόσο ευρέως για τις θεραπευτικές του ιδιότητες, όπως ήταν πριν από χιλιάδες χρόνια, η κανέλα εξακολουθεί να παρέχει μυριάδες οφέλη για την υγεία ως αντιμικροβιακό, αντιοξειδωτικό, αντιφλεγμονώδες, αντιδιαβητικό και αντι-καρκινογόνο μπαχαρικό.

Μια ανασκόπηση του 2015 δείχνει ότι η κανέλα μπορεί να μειώσει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Ο ρόλος του στη ρύθμιση της γλυκόζης στο σώμα έχει προταθεί σε πολλές μικρές τυχαιοποιημένες δοκιμές ελέγχου, αν και τα αποτελέσματα δεν ήταν αρκετά σημαντικά ώστε να αποδειχθούν καθοριστικά.

κανέλα έχει επίσης γνωστικές επιδράσεις ενίσχυσης και οι ερευνητές έχουν επιδιώξει να προσδιορίσουν εάν το μπαχαρικό θα μπορούσε να είναι μια αποτελεσματική θεραπεία για τη νόσο του Alzheimer. Συγκεκριμένα, οι επιστήμονες έχουν μελετήσει το CEPPT (ένα εκχύλισμα που βρέθηκε στον φλοιό κανέλας) για να εξακριβώσει εάν θα μπορούσε να βοηθήσει στην πρόληψη των συμπτωμάτων του Alzheimer από την πρόοδο. Όταν τα ποντίκια έτρωγαν αυτό το εκχύλισμα, βελτίωσε σημαντικά τη γνωστική τους ικανότητα.

Μάθετε περισσότερα σχετικά με τα οφέλη για την υγεία της κανέλας εδώ.

Σκόνη τσίλι

2015 Η έρευνα υποδηλώνει ότι η καψαϊκίνη, η φυτοχημική που κάνει την τσίλι σκόνη πικάντικη, μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στη ρύθμιση της καρδιάς και της μεταβολικής υγείας.

Όταν οι άνθρωποι καταναλώνουν σκόνη τσίλι, το μπαχαρικό προκαλεί ευεργετικές μεταβολές πρωτεΐνης στο σώμα που ευνοούν την απώλεια βάρους. Αλλά οι ερευνητές δεν κατανοούν πλήρως τον μηχανισμό για το πώς λειτουργεί αυτό. Οι άνθρωποι που συμμετείχαν σε μια μελέτη όπου κατανάλωναν μέτριες ποσότητες τσίλι για περίοδο 12 εβδομάδων παρουσίασαν αποτελέσματα απώλειας βάρους, τα οποία προκλήθηκαν από τον αντίκτυπο του Τσίλι στο σώμα για τον καλύτερο έλεγχο της ινσουλίνης, μεταξύ άλλων θεραπευτικών επιδράσεων. Σε μια άλλη μελέτη, οι ερευνητές παρατήρησαν ότι η τακτική κατανάλωση τσίλι μείωσε επίσης σημαντικά τα επίπεδα του κοιλιακού λιπώδους ιστού (λίπους) και τη μειωμένη όρεξη και την πρόσληψη ενέργειας.

Όταν πρόκειται για καρδιαγγειακά οφέλη, οι πρόσφατες έρευνες που παρέχονται από την American Heart Association διαπίστωσαν ότι όσοι καταναλώνουν τακτικά σκόνη τσίλι μπορεί να μειώσουν τον κίνδυνο για την ανάπτυξη θνησιμότητας από καρδιακές παθήσεις κατά 26%. Επιπλέον, η συχνή κατανάλωση τσίλι συσχετίζεται με μείωση κατά 25% της θνησιμότητας από οποιαδήποτε αιτία και 23% λιγότερους θανάτους από καρκίνο.

Χάρη στις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές της, η σκόνη τσίλι θα μπορούσε επίσης να είναι αποτελεσματική για την υποστήριξη των θεραπειών αρθρίτιδας, καθώς και για την ανακούφιση της φλεγμονής των μυών και των αρθρώσεων.

Parsley

Το μαϊντανό είναι ένα βότανο που προέρχεται από την περιοχή της Μεσογείου. Πολλοί το έχουν χρησιμοποιήσει με τα χρόνια τόσο για τη γαστρονομική γεύση όσο και για τη θεραπευτική θεραπεία για μια σειρά υγειονομικών συνθηκών, συμπεριλαμβανομένης της υψηλής αρτηριακής πίεσης και των αλλεργιών. Αυτό το βότανο είναι γεμάτο αντιοξειδωτικά, καροτενοειδή και άλλες ευεργετικές βιταμίνες που υποστηρίζουν ένα υγιές σώμα και ανοσοποιητικό σύστημα. Μεταξύ αυτών είναι η βιταμίνη Κ, ένα βασικό θρεπτικό συστατικό για την υγεία των οστών.

Μάθετε περισσότερα σχετικά με τα οφέλη για την υγεία του μαϊντανού εδώ.

Oregano

Ένα άλλο βότανο που επικρατεί στη μεσογειακή διατροφή είναι η ρίγανη, η οποία πολλοί χρησιμοποιούν όχι μόνο ως ενισχυτή γεύσης για φαγητό αλλά ως αρωματικό πετρέλαιο και συμπλήρωμα. Τα αντιοξειδωτικά του βοτάνου συμβάλλουν στην ισχυρή γεύση και τη μυρωδιά του και μπορεί επίσης να παρέχουν οφέλη όπως:

 • Ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος κατά των λοιμώξεων
 • Ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα
 • Βελτίωση της αντίστασης στην ινσουλίνη Ένα αυτόνομο βότανο δεν μπορεί να παράγει αυτά τα αποτελέσματα. Αλλά οι άνθρωποι μπορούν να το χρησιμοποιήσουν για τις αντιοξειδωτικές του ιδιότητες που είναι ευεργετικές για πολλές συνθήκες υγείας.

  Μάθετε περισσότερα σχετικά με τα οφέλη για την υγεία της ρίγανης εδώ.

  cardamom

  Το Cardamom είναι ένα ακόμη μπαχαρικό που παρέχει ένα ευρύ φάσμα πιθανών οφελών για την υγεία. Προερχόμενοι από τους σπόρους των φυτών που ανήκουν στην οικογένεια τζίντζερ, οι άνθρωποι καταναλώνουν συχνά το Cardamom σε τσάι, όπως το τσάι chai, καθώς και από τον καφέ, τα επιδόρπια και ακόμη και τα αλμυρά πιάτα.

  Ορισμένες από τις συνθήκες που δείχνουν ότι η έρευνα μπορεί να αντιμετωπίσει το Cardamom είναι:

Τα θεραπευτικά οφέλη του Spice προέρχονται κυρίως από ένα συνδυασμό πτητικών ελαίων, σταθερών ελαίων, φαινολικών οξέων και στερολών. Συγκεκριμένα, τα πτητικά έλαια που υπάρχουν στους σπόρους Cardamom είναι αναλγητικά, αντιφλεγμονώδη, αντιμικροβιακά και αντισπασμωδικικά. Όταν οι ερευνητές εφάρμοσαν τη συμπλήρωση του Cardamom σε παχύσαρκους αρουραίους, το μπαχαρικό μείωσε τα συνολικά επίπεδα χοληστερόλης και τριγλυκεριδίων.

Μάθετε περισσότερα σχετικά με τα οφέλη για την υγεία του Cardamom εδώ.

Περίληψη

Βότανα και μπαχαρικά κάνουν γευστικές προσθήκες στα γεύματα, αλλά είναι επίσης powerhouses για απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που ωφελούν σε μεγάλο βαθμό το σώμα.

Οι άνθρωποι ενδέχεται να βιώσουν ορισμένα οφέλη ή βελτιώσεις στην υγεία από την ενσωμάτωση βότανα και μπαχαρικά στη διατροφή τους, αλλά δεν πρέπει να εξαρτώνται μόνο από την πλήρη αντιμετώπιση των συνθηκών.

Όσοι έχουν σοβαρές συνθήκες υγείας θα πρέπει να μιλούν με έναν γιατρό για να συζητήσουν την καλύτερη πορεία θεραπείας γι ‘αυτούς.

 • Άγχος/άγχος
 • αίμα/αιματολογία
 • οστά/ορθοπεδικά
 • Καρκίνος/ογκολογία
 • Γαστρεντερική / Γαστρεντερολογία
 • Νευρολογία / Νευροεπιστήμη
 • Διατροφή / Διατροφή
 • Πόνος / Αναισθητής
 • /UL> Τα ιατρικά νέα σήμερα έχουν αυστηρές οδηγίες προμήθειας και αντλεί μόνο από μελέτες που έχουν αξιολογηθεί από ομοτίμους, ακαδημαϊκά ερευνητικά ιδρύματα και ιατρικά περιοδικά και ενώσεις. Αποφεύγουμε τη χρήση τριτογενών αναφορών. Συνδέουμε τις πρωταρχικές πηγές – συμπεριλαμβανομένων των μελετών, των επιστημονικών αναφορών και των στατιστικών στοιχείων – σε κάθε άρθρο και επίσης τις απαριθμούν στο τμήμα πόρων στο κάτω μέρος των άρθρων μας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο διασφαλίζουμε ότι το περιεχόμενό μας είναι ακριβές και τρέχον διαβάζοντας την πολιτική συντακτικής μας.

  • Frydman-Marom, Α., et αϊ. (2011). Μειώνεται το εκχύλισμα κανέλας που χορηγείται από το στόμα